top of page

Daba mostas un sauc visus doties pastaigā!

Daba mostas un sauc visus doties pastaigā - 12.maijā pārgājiena seriāla EJAM VISI! šīs sezonas pirmajā posmā dosimies uz Ērgļiem, kur arī kājām gājējiem ir daudz iespēju redzēt ainavu no putna lidojuma skatpunkta.



12.maijā bijušajā Ērgļu dzelzceļa stacijā tiks dots starts 2024.gada EJAM VISI! sezonas pirmajam posmam. Šis ir aicinājums visiem - ģimenēm ar bērniem, nūjotājiem, dzīvnieku mīļiem kopā ar saviem četrkājainajiem draugiem, senioriem, darba kolektīviem un visiem, visiem aktīva dzīves veida piekritējiem doties atklāt un iepazīt mūsu zemi Latviju.

 

Ērgļu pārgājienā ikviens varēs izvēlēties savām spējām atbilstošu distanci: Čāpotājiem 8,3 km, Aktīvajiem 13 km, Izaicinājumu mīlošajiem 18 km. Pārgājiena maršruti ļaus atklāt un nesteidzoties izpētīt skaistākās apkaimes vietas, jo pārgājienam nav laika kontroles. Mēs aicinām neskriet cauri dzīvei, bet apstāties, apskatīt un iepazīt lietas mums apkārt un ieklausīties sevī.

 

Startā visi dalībnieki saņems pārgājiena starta paku, kurā iekšā atradīsies kāds salds enerģijas našķis, ūdens pudele un citi pārsteigumi. Kartē būs norādīts ne tikai maršruts, bet arī aprakstīti maršrutā esošie objekti un sagatavoti izzinoši jautājumi, kuru atbildes dalībnieki varēs atrast maršrutā. Jautājumi ir veidoti ar mērķi, lai veicinātu maršruta tuvāku iepazīšanu un ikviena dalībnieka zināšanu krājumu papildināšanu par Ērgļiem.

 

Garākajā maršrutā dalībniekiem būs nodrošināts enerģijas uzlādes punkts, kur varēs atpūsties un uzņemt papildu enerģijas kalorijas. Visi dalībnieki pārgājiena laikā piedalīsies lielajā izlozē, kurā varēs laimēt vērtīgas balvas no dažādiem pasākuma atbalstītājiem.  Izlozei būs iespējams sekot līdzi “Par stipru Latviju” Facebook lapā. Savukārt finišā katrs dalībnieks saņems EJAM VISI! gardu putras porciju enerģijas atjaunošana un godam nopelnīto pārgājiena suvenīru, kas noderēs arī ikdienas gaitās.

 

Īpaša loma pārgājiena laikā tiks pievērsta mums apkārt plaukstošajai dabai. Pārgājiena ietvaros starta/finiša zonā  sadarbībā ar Latvijas dabas muzeju norisināsies izzinošais pasākums "Augu diena - no pumpura līdz ogai", kura informatīvajā stendā varēsiet uzzināt, kā tad īsti rodas mums zināmās un nezināmās dabas veltes. Stendā varēsiet arī uzspēlēt galda spēli par mežā un purvā atrodamajām ogām.

 

Pasākuma Programma:


10:00 - 11:00 Reģistrācija un došanās trasē 18 km dalībniekiem11:30 - 12:30 Reģistrācija un došanās trasē 13 km dalībniekiem13:00 - 14:00 Reģistrācija un došanās trasē 8.3 km dalībniekiem15:00 Tiešsaistes loterija Facebook kontā "Par Stipru Latvija”17:00 Finišs visiem dalībniekiemVairāk informācijas šeit: https://www.ejamvisi.lv/


Šis ir arī aicinājums Ērgļu vietējiem mājražotājiem - aicinām jūs pievienoties šim pasākuma un starta/finiša zonā ne tikai tirgot vai sniegt savu pakalpojumu, bet arī iepazīstināt ar sevi un pastāstīt par to, kā rodas Jūsu produkts. Interesentus lūdzam rakstīt uz e-pastu:  ejamvisi@gmail.com

 

Nepalaid garām šo aizraujošo pasākumu, kurā visi varēs aktīvi pavadīt laiku, baudīt skaisto Latviju, tās dabu un unikālos apskates objektus. Būs interesenti gan lieliem, gan maziem un es esam droši, ka katrs no šī pārgājiena aizies kaut kripatiņu, bet zinošāks par Latviju un tās dabu. Pasākumu organizē biedrība "Sporto Latvija".

 

 

bottom of page